Vragen? Bel ons: 085-009 1368 of 06-49 63 58 06

Tips & Trucks: Wassen en drogen

Wassen en drogen

  • Wassen op 60 graden kost twee keer zoveel energie als wassen op 40 graden. Wassen op 90 graden kost drie keer zoveel energie als wassen op 40 graden. Stel u draait 250 wasbeurten per jaar, waarvan 50 op 40C en 200 op 60C. Door voortaan 200 keer op 40C en 50 keer op 60C te wassen bespaart u 15,- per jaar. Moderne wasmiddelen werken uitstekend op 40 graden.
  • Was alleen met een volle trommel. Uit onderzoek blijkt dat een derde van het aantal wasbeurten overbodig zou zijn als u alleen met een volle trommel zou wassen. Zo kunt 77,- per jaar besparen.

Onderhoudstip:
Echter is het wel belangrijk om 1 x per 2 maanden de wasgoed op 90 a 95 graden te wassen de levensduur van de wasmachine wordt dan verlengd doordat de aangekoekte resten in de trommel en de afvoerslangen loskomen dat je daardoor geen verstoppingen krijgt.

  • Door het wasgoed goed te centrifugeren voordat het de droger ingaat, gaat het droogproces sneller en spaart u dus energie.
  • Drogers hebben of een tijdklok die u zelf moet instellen, of een droogprogramma. Stel de droogtijd met een tijdklok niet te lang in. Dat kost onnodig energie. Een droger met een programma droogt de was tot een bepaalde vochtigheid en slaat dan af.
  • Een droger gebruikt per droogbeurt ongeveer 2,9 kWh, dit kost 0,54. Gemiddeld drogen wij 4 keer per week, of 210 keer per jaar.
  • Zowel de luchtdroger als de condensdroger verbruiken minder energie als ze in een verwarmde ruimte staan. Dit heeft alleen zin wanneer deze ruimte toch al verwarmd wordt.

– See more at: https://www.witgoedservicecc.nl/hoe-onderhoud-ik-het-beste-mijn-witgoed-apparatuur/#sthash.haAjMXyL.dpuf

© 2019 Copyright, Witgoed Service C.C | Webshop door Converzo.nl

Let op: weet je zeker dat je je bestelling komt afhalen in Best? 

Please note: are you sure that you will pick up your order in Best?”

Open chat
Hallo,
Kunnen we je helpen?